Boerderijkamp

Genieten van de buitenlucht,
de dieren en de natuur

Buiten ravotten in de wei, verstoppertje spelen in het stro, dieren verzorgen, boerderijspelletjes spelen samen met andere kinderen,
op ontdekking op de boerderij en zoveel meer.
Je kind zal zich hier geen seconde vervelen!

Activiteiten

Dieren voederen

Een belangrijke taak als boer(in) is er natuurlijk voor zorgen dat de dieren genoeg eten en drinken hebben. We gaan rond en leren jullie de kneepjes van het vak.

 

Dieren verzorgen

Naast het voederen, hebben dieren ook nood aan verzorging. Dit is niet enkel de kooi/stal uitkuisen, maar ook hun vacht verzorgen en er natuurlijk voor zorgen dat sommige dieren genoeg knuffels krijgen 😉

Boerderijspelletjes

De kinderen kunnen buiten ravotten in de wei. De verschillende spelletjes met thema ‘boerderij’ zorgen voor leuke afwisseling.

Alpaca knuffelen

Onze nieuwsgierige alpaca’s kunnen niet wachten als de kinderen komen. Ze komen snuffelen en zijn heel blij als we ze eten en vers gras geven 🙂

Natuur verkennen

Natuurlijk zijn er veel dieren op de boerderij. Maar wat eten de dieren? Wat is het verschil tussen hooi en stro. We trekken de natuur in en leren de belangrijkste dingen die je moet weten als boer(in) 😉

Speurtocht

Speurtocht op de boerderij. We verkennen in groepjes de verschillende stallen, de wei, de tractor enz. Kunnen jullie door middel van foto’s en opdrachten het raadsel oplossen?

Boerenlympics

Een valse koe melken, touwtrekken, boerenvoetbal, zaklopen, … Heel veel verschillende opdrachten en spelletjes zullen de kinderen laten schateren van het lachen. Fun gegarandeerd!

Ponyrijden

Een ritje op de pony? Dat kan! Een volledige voormiddag zullen jullie in kleine groep alles ontdekken over de pony. 

Kunstjes met de hond

Zit! Lig! Pootje! Pak je speeltje! Zoek! Samen ravotten in de wei met de border collie Simba! Misschien kunnen jullie hem wel een nieuw kunstje leren!?

  • Periode

De kampen gaan enkel door in de paasvakantie en de zomervakantie. 

De driedaagse zijn van maandag t.e.m. woensdag.

De weekkampen van maandag t.e.m. vrijdag.

Praktische info

IMG_4358
  • Prijs

De prijs bedraagt €150 voor de ganse week. Inclusief opvang.

 

De prijs voor het kleuterkamp bedraagt €90.

  • voor wie?

Alle kinderen tussen 4 en 13 jaar zijn welkom.
We werken met maximaal 16 inschrijvingen per periode. De groep wordt vaak opgesplitst waardoor je regelmatig in kleinere groepjes kan werken. 
Zo krijgen alle kinderen de kans om optimaal te genieten.

  • duur

Het kamp start elke dag om 9u en eindigt om 16u.
Er wordt ’s morgens opvang voorzien vanaf 8u. In de namiddag is er opvang tot 17u30. Dit is helemaal gratis. 

Indien er door omstandigheden vroegere of latere opvang nodig is, kan dit besproken worden.

  • eten

Om 10 u krijgen de kinderen een gezonde snack en in de namiddag een lekker vieruurtje. Ook is er onbeperkt drinkwater voorzien. Dit is allemaal inclusief.
’s Middags is er een mogelijkheid voor een warme maaltijd, vers bereid door ’t Pauwenhof. Dit komt op €35 voor de ganse week, of kan ook per dag besteld worden.